ΕΕ: Δεκτή η χαλάρωση της λιτότητας

  • Αναρτήθηκε: 13.6.12 -
Αποκλειστικό άρθρο της γερμανικής έκδοσης της Financial Times αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να χαλαρώσει τα δεσμά της Ελλάδας. Με άλλα λόγια το είναι ανοιχτή για να διαπραγματευτεί τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας, γιατί θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ..


Όπως αναφέρει η Financial Times, ανεξάρτητα από την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, η νέα κυβέρνηση θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα γίνουν αποδεκτές, διότι η άρνησή τους αντιτίθεται με την επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κος Ρομπάι, δήλωσε ότι "Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της".

Από τη μεριά της ΤΡΟΙΚΑΣ, θεωρείται δεδομένο ότι η Ελλάδα παραβιάζει και πάλι τις δεσμεύσεις της από το πρόγραμμα λιτότητας. Επισημαίνεται ότι μετά την έγκριση του δεύτερου πακέτου διάσωσης, η χώρα δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου στην εφαρμογή των υποχρεώσεων. Οι μεταρρυθμίσεις δεν πραγματοποιούνται και η οικονομία καταρρέει και πάλι.

Πηγή: ftd.de