Σόιμπλε: Τα κόμματα να μην εξαπατούν τον ελληνικό λαό

  • Αναρτήθηκε: 22.5.12 -
Σε συνέντευξη που έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Bild, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα, αλλά προειδοποιεί τα κόμματα να μην εξαπατούν τους Έλληνες ψηφοφόρους..


Ο Σόιμπλε αναφέρει ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ούτως η άλλως αναγκαίες για την Ελλάδα και πως δε μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανένα σενάριο. Η δανειακή σύμβαση έχει στόχο την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, δίνοντάς της χρόνο για να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Έτσι η Ελλάδα δεν είναι αναγκασμένη να ζητά δάνεια από τις χρηματαγορές. Ο Σόιμπλε πάντα τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Όσων αφορά τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα, απαντάει ότι όποιος θέλει να περάσει στους Έλληνες την ιδέα ότι δεν πρέπει να τηρήσουν το πρόγραμμα εξοικονόμησης λέει ψέματα. Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι μονόδρομος. Ο Σόιμπλε θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κάποιος ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στηρίξει τα αντιμνημονιακά κόμματα. Όσο πιο γρήγορα σχηματιστεί μια βιώσιμη κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.

Πηγή: bild