H συγνώμη της Siemens στον ελληνικό λαό

  • Αναρτήθηκε: 9.4.12 -
Η Siemens εκφράζει βαθιά λύπη για το σκάνδαλο που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατομμύρια ευρώ. Η συγνώμη  περιλαμβάνει 500 υποτροφίες και έργα υποδομής που θα αποφέρουν νέες θέσεις εργασίας.


Ο Klaus Ott της εφημερίδας Süddeutsche zeitung, είχε παρουσιάσει το σκάνδαλο με τα μαύρα λεφτά και τώρα σχολιάζει τη συγνώμη της Siemens. Όπως υποστηρίζει ο Ott, καμία άλλη γερμανική εταιρία δεν έχει ζητήσει συγνώμη κατά αυτό τον τρόπο. Πολλές γερμανικές εταιρίες έχουν φυγαδεύσει μαύρα χρήματα, σε βάρος των χωρών τους, σε τράπεζες όπως της Νιγηρίας.

Η συγνώμη της Siemens θα περιλαμβάνει αποζημίωση ύψους 90 εκ. ευρώ, 80 εκ. για συμψηφισμό απαιτήσεων και 100 εκ. για επενδύσεις. Από τις αποζημιώσεις θα χρηματοδοτηθούν 500 υποτροφίες για 5 χρόνια, αλλά παραμένει το ερώτημα εάν θα δοθούν σε παιδιά βουλευτών και υπουργών. Οι επενδύσεις των 100 εκ. σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής, όπου θα δημιουργήσουν 700 νέες θέσεις εργασίας, αλλά χωρίς αυτό να είναι βέβαιο. Επίσης η Siemens θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει άλλες εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η Siemens υπόσχεται ότι δε θα επαναληφθεί ξανά σκάνδαλο και ότι θα γίνει μια καθαρή εταιρία, γιατί μόνο έτσι θα μπορούν οι Γερμανοί να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Μένει να δούμε εάν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Διαβάστε επίσης:

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΟΥ


Πηγή: dw