CNN: Συνέντευξη με τον άνθρωπο που πυρπολήθηκε (video)

  • Αναρτήθηκε: 9.4.12 -
Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 ο Απόστολος Πολυζώνης είχε πυρποληθεί έξω από μια τράπεζα στη Θεσσαλονίκη. Η τράπεζα είχε  αρνηθεί να δει τον 55-χρονο επιχειρηματία, ο οποίος είχε μόλις 10 ευρώ στην τσέπη του.


Άνεργος και απελπισμένος περιέλουσε τον εαυτό του με βενζίνη και παραδόθηκε στις φλόγες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. "Εκείνη τη στιγμή είδα τη ζωή μου άχρηστη. Δεν με ενδιέφερε αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Έχασα την αίσθηση του αυτοσεβασμού και της υπερηφάνειας και το δικαίωμα να είμαι ένας ελεύθερος Έλληνας.

Ο Πολυζώνης είναι πατέρας τριών παιδιών και η τράπεζα επέμενε για το δάνειο που του είχε δοθεί στην πτωχευμένη εταιρία του. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην κοινωνία.

"Οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε θέση να πληρώνουν τους φόρους, το οποίο δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και δικαίωμα, και επίσης να μπορούν να προσφέρουν τα βασικά αγαθά στην οικογένειά τους, ώστε να μπορούν να ζουν με αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια. Η κοινωνία βρίσκεται σε μια κατάσταση παθογένειας. Έχουμε ένα νοσηρό κοινωνικό περιβάλλον όπου ένα από τα συμπτώματά του είναι η αυτοκτονία".

"Η πράξη του Πολυζώνη ήταν μια γροθιά στο στομάχι όλων μας. Θα έπρεπε να σας κάνει να κατανοήσετε ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής απαιτεί αυτοθυσία, όπως στην Τυνησία και στην Αίγυπτο όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους", δήλωσε μια διαδηλώτρια στο CNN.

Πηγή: cnn