Η μεγαλύτερη απάτη του δημάρχου της Ζακύνθου

  • Αναρτήθηκε: 29.4.12 -
Η απάτη του δημάρχου της Ζακύνθου, που αποκαλύφθηκε από το νέο δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη, είναι τόσο ξεδιάντροπη που ξεπερνά τα εξωφρενικά στάνταρ της ελληνικής διαφθοράς. Η Ζάκυνθος πήρε το όνομα το νησί των τυφλών. Από τους 650 τυφλούς οι 600 ήταν απατεώνες..


Θα μπορούσες να συναντήσεις τους τυφλούς ντόπιους χαρούμενους να παίζουν χαρτιά και τάβλι στις ταβέρνες και στα μπαρ του νησιού. Θα μπορούσες να συναντήσεις τυφλούς οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ερασιτέχνες κυνηγούς και άλλους πολλούς.

"Όταν έγινα δήμαρχος συνειδητοποίησα ότι εδώ γινόντουσαν πολλά παράνομα πράγματα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου θα τα αντιμετωπίσω ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος", είπε ο κ. Μποζίκης. Οι δήθεν τυφλοί επιχορηγούνταν κάθε μήνα με τουλάχιστον 350 €.

Ο δήμαρχος και μέλος του ΠΑΣΟΚ ανέστειλε όλες τις παροχές πρόνοιας, έως ότου καθοριστεί ποιος χρειάζεται το λευκό μπαστούνι. Η καταστολή των επιδομάτων αντιμετωπίστηκε με θυμό, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου, όταν περίπου 50 θυμωμένοι δικαιούχοι εισέβαλαν και πέταξαν αυγά και γιαούρτια στο δήμαρχο. Μια μοναδική ελληνική έκφραση θυμού.

Στην Ελλάδα έχει διαπιστωθεί, από το Υπουργείο Υγείας, ότι 1 στα 6 επιδόματα αναπηρίας είναι απάτη. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι διέκοψε 200.000 συντάξεις πεθαμένων. Υπήρξαν επίσης πολλές περιπτώσεις επιδομάτων μητρότητας σε γυναίκες χωρίς παιδιά.

Ο πρώην δήμαρχος της Ζακύνθου, Διονύσιος Γασπάρος, μαζί με τον οφθαλμίατρο, Νικόλαο Βαρτζέλη, μετείχαν στην απάτη των τυφλών με αντάλλαγμα τις ψήφους.

Ένας 35-χρονος οδηγός ταξί που υποδυόταν τον τυφλό καυχήθηκε σε όλο το νησί για την ικανότητά του να εξαπατήσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, σύμφωνα με ένα συνάδελφό του. "Από όμως που εντοπίστηκε η απάτη δεν έχει εμφανιστεί. Κρύβεται στο σπίτι του".

Οι πιο εξαγριωμένοι στη Ζάκυνθο είναι οι πραγματικοί τυφλοί. Ο κος Βερνάρδος δήλωσε ότι όταν πηγαίνει στην Αθήνα φοβάται να πει ότι είναι από τη Ζάκυνθο επειδή θα του πουν ότι προσποιείται. Ο πατέρας του που είναι και αυτός τυφλός δήλωσε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας.

"Υπάρχουν δυο Ελλάδες αυτή τη στιγμή.. Η μία είναι κολλημένη με το παλιό σύστημα της διαφθοράς και της μίζας και η άλλη που θέλει να προχωρήσει μπροστά".

Δείτε επίσης:
Αυγά και γιαούρτια πέταξαν στο δήμαρχο Ζακύνθου (VIDEO)

Πηγή: telegraph