Φόβοι ισπανικής εξέγερσης εναντίων της Γερμανίας.

  • Αναρτήθηκε: 13.3.12 -
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποιούν τους φόρους των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για να κρύψουν την ισπανική εξέγερση εναντίων της Γερμανίας. Η εξέγερση αφορά τα ριζοσπαστικά αντίποινα, με μέτρα λιτότητας, που επιβάλει η Γερμανία στα "αμαρτωλά κράτη".


Κατά το Φεβρουάριο, οι αξιωματούχοι της Μαδρίτης ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να χαλαρώσουν τους στόχους των ελλειμμάτων, υποστηρίζοντας ότι η ανεργία στους νέους Ισπανούς κυμαίνεται στο 50% και δε θα μπορούσε να δεχθεί μεγαλύτερη λιτότητα.

Αρχές Μαρτίου οι ηγέτες συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να υπογράψουν το δημοσιονομικό τους σύμφωνο, δεσμεύοντας όλες τις χώρες εκτός της Βρετανίας και της Τσεχίας, όπου αρνήθηκαν να υπογράψουν, για αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι αυτό θα διαρκέσει για πάντα.

Ο Mariano Rajoy ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα σπάσει τους κανόνες άμεσα. Ισχυριζόμενος ότι ο στόχος του 5,8% του ελλείμματος, σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι πολύ υψηλότερος από το 4,4% που είχαν επιλέξει σε μια εποχή οικονομικής κρίσης. Ο ίδιος δήλωσε ότι "Η ευρωζώνη αποτελεί νομισματική ένωση και όχι πολιτική και εάν τα μέλη της θέλουν να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους, τότε ούτε οι Βρυξέλλες, αλλά ούτε και το Βερολίνο μπορεί να τους σταματήσει".

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να φοβερίζει, αλλά η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία είναι πολύ μεγάλες οικονομίες και χωρίς αυτές η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί.

Πηγή: telegraph