ECONOMIST: ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ Η ΝΟΜΟΘΕΤΡΙΑ

  • Αναρτήθηκε: 7.2.12 -
Η Άνγκελα Μέρκελ χρειάστηκε λίγο παραπάνω από 40 μέρες και 40 νύχτες για να ρίξει τα δισκία του φορολογικού δικαίου. Οι 25 Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να τηρήσουν αυτό το συμβόλαιο με αποτέλεσμα το ολοκαύτωμα της οικονομικής κυριαρχίας τους. Αλλά τα παιδιά της Ευρώπης κλαίνε και φωνάζουν:
"Πόσο καιρό, Κύριε, θα πρέπει να βασανιζόμαστε από τη λιτότητα?"
Η Μέρκελ κρατάει την προφητεία Του για μια πολιτική ένωση. Προς το παρόν και για τα επόμενα χρόνια τα μέτρα λιτότητας είναι ο μόνος δρόμος της δικαιοσύνης.
Κοιτάξτε την Ιταλία και την Ισπανία: Οι αγορές υποχώρησαν τη στιγμή που άρχισε η μεταρρύθμιση στα σοβαρά. Κοιτάξτε την Ελλάδα, τον αμφιβάλλων αντίλογο: οι περικοπές του προϋπολογισμού την ωθούν σε ύφεση και εξέγερση και πιο κοντά στην χαοτική χρεοκοπία. Και η Πορτογαλία δοκιμάζει την αντίληψη, ότι η Ελλάδα είναι μόνη.


Κάποιοι βλέπουν ελπίδα στα πράγματα, που ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει η κα Μέρκελ. Δεν μπλόκαρε τη συζήτηση ελληνικής χρεοκοπίας το Μάρτιο. Δεν απαίτησε την επιστροφή αχρησιμοποίητων χρημάτων της ΕΕ, αλλά αντ' αυτού επέτρεψε να κατευθυνθούν σε έργα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και απασχόλησης.


Με τους πολίτες τι γίνεται? Τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν μικρό λόγο για την απώλεια των εθνικών προνομίων. Σίγουρα δεν υπάρχει δημοκρατική πολιτική, αν δεν δημιουργείται και δεν διανέμεται πλούτος. Σε περιόδους ύφεσης μπορείς να ζητήσεις από τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερες θυσίες, απ' ότι στις καλές εποχές.


Πηγή: economist