BLOOMBERG: ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

  • Αναρτήθηκε: 6.2.12 -
"Κάντε το ή σπάστε" είναι τα λόγια του διευθύνων συμβούλου της Deutsche Bank, Josef Ackermann. Εν μέσω σκληρών πιέσεων για μεγαλύτερα μέτρα λιτότητας, η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κάλεσε αύριο σε 24ωρη γενική απεργία.


Το ευρώ υποχώρησε λόγω των πολιτικών αντιπαραθέσεων, χάνοντας 0,8% στα 1,3052 δολάρια στις 16:40 ώρα Αθήνας. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι θα αντιταχθεί σε κάποια από τα μέτρα που ζητά η Τρόικα. "Μας ζητούν μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που μπορεί να αντέξει η χώρα. Θα αγωνιστώ για να αποφευχθεί αυτό" είπε καθώς αποχώρησε από τη συνάντηση με τον Παπαδήμο.

Ο Παπαδήμος και οι ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων συμφώνησαν χτες, σε μια σύσκεψη 5 ωρών, ότι θα προβούν σε πρόσθετες μειώσεις φέτος ίσες με το 1,5% του ΑΕΠ. Η Τρόικα θέλει να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ από νέα μέτρα, για να επιτευχθούν οι στόχοι του 2011 και 2012, επειδή οι μισθολογικές περικοπές θα βαθύνουν την ύφεση και θα προκαλέσουν μεγαλύτερο έλλειμμα φέτος. Η Τρόικα δε συμφωνεί ότι το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι αναγκαίο μέτρο στις μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: bloomberg