Ελλάδα καλωσόρισες στη χαμένη δεκαετία.

  • Αναρτήθηκε: 21.2.12 -
Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Έλληνας πρωθυπουργός, χαιρέτισε το πακέτο διάσωσης την Τρίτη και τη χαρακτήρισε ως "ιστορική ημέρα" για τη χώρα. Αλλά αυτή είναι μια "Άθλια Ιστορία", όχι μια μέρα εορτασμού! Το πακέτο διάσωσης είναι η έσχατη λύση για να κρατήσει την Ελλάδα στη ζωή, μέχρι να φτάσει η διάσωση. Αλλά η διάσωση δεν έρχεται.

Η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει τη βύθιση, αλλά στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να παρασυρθεί μισοβυθισμένη στην οικονομική ύφεση του κόσμου.

Σήμερα το πρωί η υποτονική αντίδραση των αγορών λέει πολλά. Αυτά τα τελευταία μέτρα διάσωσης έχουν ήδη προεξοφληθεί από τις αγορές μετοχών, οι οποίες είχαν συσπειρωθεί τους τελευταίους μήνες, όταν η Αθήνα αναγκάστηκε να γονατίσει στις δυνάμεις της ευρωζώνης, ταυτόχρονα με την ανάκαμψη των ΗΠΑ και την παρέλαση της Κίνας προς την οικονομική εξουσία.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβλάνει έναν αδύνατο στόχο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα ένα άλλο σχέδιο διάσωσης θα πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Η χώρα είναι καταδικασμένη να βασίζεται σε μια συνεχή ροή πιστώσεων από τους χορηγούς της ευρωζώνης, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να κρατήσουν το σύστημα υποστήριξης ζωής με αντάλλαγμα υποσχέσεων για περισσότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις - υποσχέσεις οι οποίες δεν μπορούν να παραδοθούν.

Στην πραγματικότητα, από τα 130 δις ευρώ της οικονομικής βοήθειας, δε θα πάει ούτε ένα ευρώ στην ανάπτυξη της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία του πακέτου (100 δις) θα διοχετευτεί στην ανταλλαγή ομολόγων με τους ιδιώτες επενδυτές και το υπόλοιπο θα ενισχύσει τις προβληματικές τράπεζες. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ.

Πηγή: telegraph