Οι Έλληνες δε μπορούν να αντέξουν περισσότερη τιμωρία.

  • Αναρτήθηκε: 12.2.12 -
Αυτό το Σαββατοκύριακο το πτωχευμένο έθνος άρχισε τις διαπραγματεύσεις για την τελευταία πράξη του δράματος και πολλοί φοβούνται ότι θα καταλήξει με μια οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή.


Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι έξω από το κοινοβούλιο δημιουργούν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς οι βουλευτές συζητούν για το πακέτο διάσωσης ύψους 130 δις ευρώ.

Ο Παπανδρέου δήλωσε ότι "Εάν δεν τολμήσουμε σήμερα, θα ζήσουμε μια καταστροφή".

Ο Σαμαράς: "Το σχέδιο διάσωσης μας απομακρύνει από την πτώχευση, την λεηλασία και το χάος που θα ακολουθήσει".

Οι βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων όμως δεν έχουν πεισθεί ακόμα, αλλά χωρίς καμία εξαίρεση πιστεύουν ότι θα είναι καταδικασμένοι αν υπογράψουν και κολασμένοι εάν δεν υπογράψουν.

"Στην Ελλάδα τίποτα δεν λειτουργεί. Κανείς δε πληρώνει κανέναν και το κράτος δεν καταρρέει απλώς, αλλά είναι σε πλήρης στάση", δήλωσε ο Γιώργος Κύρτσος. "Αυτά τα παιδιά της Τρόικας θα πρέπει να χάσουν πραγματικά τη δουλειά τους, τα έχουν υπολογίσει όλα λάθος. Καταλαβαίνω ότι την Παρασκευή η συνδικαλιστική αστυνομία ζήτησε τη σύλληψή τους. Λοιπόν μπορεί να έχουν δίκιο". Καμία από τις θυσίες των Ελλήνων δεν έχει βελτιώσει την κατάσταση μέχρις στιγμής.

"Δε θέλουμε να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα τρίτο κράτος, όπου οι πολίτες θα αναγκάζονται να δουλεύουν  με μισθούς σκλάβων", είπε ένας βουλευτής ανώνυμα. "¨Αν δεχτούμε αυτά τα μέτρα, αυτό θα συμβεί".

Την Παρασκευή υπήρξε μια σειρά από παραιτήσεις βουλευτών, οι οποίοι δε θέλησαν να υποστηρίξουν αυτά τα μέτρα. Σε μια χώρα όπου οι βουλευτές δεν αισθάνονται πλέων ασφαλείς. Αν θα υπάρξει μια κοινωνική έκρηξη, θα γίνει διότι οι Έλληνες πιέζονται υπερβολικά. Η νέα σύμβαση θα οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών κατά 22%.

"Οι πολιτικοί μας είπαν ψέματα. Ποτέ δε μας είπαν την αλήθεια και τώρα θέλουν να περάσουν πολιτικές που δεν έχουν εντολή να τις πράξουν. Επιλέγουμε την ελευθερία. Κρατήστε τα χρήματά σας", δήλωσε μια άνεργη κοσμηματοπώλης διαδηλώνοντας έξω από το κοινοβούλιο.

Σε μια δημοκρατία ποτέ δε θα περάσει, διότι οι άνθρωποι θα αντισταθούν.

Πηγή: guardian