Αντι-γερμανικό συναίσθημα ανθίζει στην Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 12.2.12 -
Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει το Spiegel και κάνει λόγο για "παλαιά στερεότυπα που αρχίζουν να ανθίζουν στην Ελλάδα, εν μέσω συζητήσεων για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας". Ο Γεώργιος Τράνγκας εξέφρασε γερμανικές ύβρεις στην εκπομπή "Χωρίς Αναισθητικό": "Οι Γερμανοί σπρώχνουν την Ελλάδα στην άβυσσο. Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται ότι 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι πεθαίνουν εδώ".



"Στην πραγματικότητα οι γερμανικές επιχειρήσεις δωροδοκούσαν για χρόνια την Ελλάδα και παρείχαν δάνεια υψηλού κινδύνου. Η Μέρκελ είχε πει ψέματα, ότι δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά, αλλά τώρα παίζει το φορολογικό φύλακα".

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Τράνγκας ευχήθηκε στον γερμανό επισκέπτη καλή διαμονή στην Αθήνα και φόρεσε το παλτό του. Τότε εμφανίστηκε ένας σωματοφύλακας και εξαφανίστηκε με το SUV του, γερμανικής μάρκας.

Ο Τράνγκας δε φαίνεται να είναι και πολύ αγαπητός στον γερμανικό τύπο και γράφουν "Ο άρχοντας της υπερβολής έχει κερδίσει πολλούς θεατές με τις ύβρεις. Το κεντρικό του μήνυμα ήταν ότι η ΕΕ ενεργεί ως Τέταρτος γερμανικός Ράιχ. Με αυτό τον τρόπο οξύνει τα αντι-γερμανικά συναισθήματα, τα οποία δηλητηριάζονται μέρα με τη μέρα. Πράγματι αυτή την εβδομάδα κάποιες ενώσεις αποτελούμενες από γιατρούς, δικηγόρους και πολιτικούς μηχανικούς συναντήθηκαν στην Αθήνα και συμφώνησαν για ένα μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων."


Διαβάστε περισσότερα άρθρα του Spiegel εδώ.
Πηγή: spiegel