JEREMY CLARKSON: ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

  • Αναρτήθηκε: 1.12.11 -
O Γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear, Jeremy Clarkson προκάλεσε την κοινή γνώμη με την δήλωση του, να εκτελούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους, μετά την μεγάλη απεργία των 2 εκ. δημοσίων υπαλλήλων στην Αγγλία.


Το BBC έλαβε περίπου 5.000 καταγγελίες και έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison ζήτησε από το BBC να τον απολύσει. 


Ο Jeremy Clarkson μετά τις έντονες αντιδράσεις δήλωσε, "είμαι ευτυχής να ζητήσω συγγνώμη, αν έχει προκληθεί αδίκημα", υποστηρίζοντας ότι έκανε χιούμορ και πρόσθεσε, "Θέλω να πω μ' αυτό, ότι απεργούν ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις, ενώ εμείς πρέπει να δουλεύουμε".


Η Unison, η μεγαλύτερη ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απολογία του κ. Clarkson και τον κάλεσε να ενταχθεί σαν βοηθός υγειονομικής περίθαλψης για να γνωρίσει την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής σε ένα θάλαμο νοσοκομείου.


Μια ακόμη δήλωση του Clarkson στο BBC: "Έχω το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασής και που προστατεύεται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι άνθρωποι που άσκησαν τα δικαιώματά τους, απολύτως νόμιμα, στην ελεύθερη έκφραση και στην αποχή από την εργασία. "


Πηγή: bbc