ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

  • Αναρτήθηκε: 30.12.11 -
Τελικά έχουνε χιούμορ οι Άγγλοι. Η εφημερίδα Daily Telegraph έπειτα από αξιολόγηση προσώπων για το έτος 2011, που επηρέασαν τις πολικές και οικονομικές εξελίξεις, ανακήρυξαν τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ως ήρωα της χρονιάς!


Στα μάτια της εφημερίδας, ο Παπανδρέου απεικονίζεται σαν ήρωας που αποπειράθηκε να θέσει δημοψήφισμα για τη λήψη της δανειακής σύμβασης.

"Ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία επειδή αποπειράθηκε να προσφύγει στους δημοκρατικούς θεσμούς", υποστηρίζει η Daily Telegraph.

"Πιεζόμενος από παντού, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα, να αποδεχθεί τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που του επέβαλλαν οι Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου είπε ΄εντάξει΄ αλλά μόνο μετά από δημοψήφισμα".
"Παραμένει ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που έθεσε το κεφάλι του επί πινάκι γιατί επικαλέστηκε το αυτονόητο: την προσφυγή στον λαό του ώστε να αποφανθεί εκείνος για το μέλλον του."

Μια τέτοια θέση στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί από ηλίθια μέχρι εξωγήινη. Δε μένει παρά να λάβει η βρετανική εφημερίδα οπτικοακουστικά δεδομένα από τις δηλώσεις του Παπανδρέου στην Ελλάδα κατά τα 2 τελευταία έτη και να ρεζιλευτεί για τα απίστευτα συμπεράσματά της. Εύκολα μπορεί
να αποδειχθεί ότι ο πιο ψεύτης, πονηρός και αναξιόπιστος πολιτικός δε μπορεί να χαρακτηρίζεται ήρωας.