"ΕΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΜΥΝΗΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ‏"

  • Αναρτήθηκε: 25.12.11 -



Παρά τις προσπάθειες των Γερμανών Ανθελλήνων να περάσουν, στη γερμανική κοινή γνώμη, μια αποκρουστική εικόνα για τους απλούς Έλληνες πολίτες,η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει ένα αφιέρωμα για την Ελλάδα, με τίτλο «Εαν ήμουν Έλληνας», βασισμένο σε ρεπορτάζ 20 συντακτών που


επισκέπτηκαν την Ελλάδα ,με στόχο να παρουσιάσουν μια γενικότερη εικόνα της κρίσης στην οικονομία και την κοινωνία.

Η χώρα παρουσιάζεται κουρασμένη και πληγωμένη από τα χρέη, την ανεργία, την μετανάστευση των νέων επιστημόνων και τις ευρωπαϊκές πολιτικές διάσωσης πουχειροτερεύουν την ήδη κακή κατάσταση.

Ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt, Γκάμπορ Στάινγκαρτ, υποστηρίζει ότι το κούρεμα του χρέους έπρεπε να είχε γίνει 1,5 χρόνο νωρίτερα, υποθέτωντας ότι με αυτόν τον τρόπο το έλλειμαΑΕΠ, κάνοντάς το βιώσιμο.
Επίσης αναφέρει, όπως είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν τα πιο δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας από οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα μεταπολεμικά, με συνέπεια την αύξηση κατά 55 δισ. ευρώ του δημόσιου χρέους.

Κλείνοντας λέει: "Εάν ήμουν Έλληνας θα μήνυα τους δανειστές για πρόκληση σωματικών βλαβών εκ προμελέτης. Θα στεκόμουν κάθε απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος προκειμένου να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου στην πολιτική της κρίσης. Διότι, πιέζουν τη χώρα από την ύφεση στην απελπισία".

Πηγή: dw-world